Φωτιές: Ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών – Αποκαρδιωτικές οι πρώτες ενδείξεις

0 comment
Κοινοποίηση

Εικόνες καταστροφής, καμμένα σπίτια και γη, ανείπωτη θλίψη για την απώλεια περιουσιών.

Αυτά αντικρίζει κανείς στις περιοχές της ανατολικής Αττικής, το Λουτράκι και τη Βοιωτία οι οποίες από το μεσημέρι της Δευτέρας (17/07) και μέχρι σήμερα, Τρίτη (18/07) βρίσκονται αντιμέτωπες με την πύρινη λαίλαπα, την ίδια στιγμή που η φωτιά κατευθύνεται προς τη Μαγούλα Αττικής.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι αυτοψίες και καταγραφές των ζημιών σε κτίρια και επιχειρήσεις από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Δήμο Σαρωνικού, σε συνέχεια σχετικής άδειας από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Συγκεκριμένα, έξι κλιμάκια βρίσκονται στο πεδίο και πραγματοποιούν αυτοψίες σε όλο το εύρος της περιοχής που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια προηγήθηκε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές και συντονιστική σύσκεψη στο κινητό κέντρο επιχειρήσεων «Όλυμπος» του Υπουργού Επικρατείας, κ. Άκη Σκέρτσου, και του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτοδιοικητικούς φορείς, με στόχο η διαδικασία αυτοψιών, καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών να προχωρήσει με τους συνήθεις ταχείς ρυθμούς για να ακολουθήσει – με αντίστοιχη ταχύτητα – η υλοποίηση των μέτρων του πλαισίου της κρατικής αρωγής προς όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?