Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων κατά Μενδώνη: “Η υπουργική απόφαση θα πέσει με κρότο”

0 comment
Κοινοποίηση

Πυρά κατά της υπουργού Πολιτισμού εξαπολύει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων με αφορμή την απόφαση για ανάκληση της άδειας παραχώρησης του κτιρίου της οδού Ερμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Μήνυμα στήριξης και αγώνα ούτως ώστε η υπουργική απόφαση να «πέσει με κρότο» στέλνει και ο Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων, εξαπολύοντας επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για την εκδικητική έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Με ανακοίνωσή του ζητάει την «άμεση ανάκληση» της υπουργικής απόφασης και κάνει λόγο για «αυταρχική και απαράδεκτη από κάθε άποψη υπουργική απόφαση» να αφαιρέσει «από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων την υπερτεσσαρακονταετή έδρα του στο ιστορικό και διατηρητέο κτήριο στην Ερμού 136 στην Αθήνα».

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 11/08/23, η υπουργός Πολιτισμού ανακαλεί την άδεια παραχώρησης του κτιρίου της οδού Ερμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, δίνοντας ακόμα πιο οξεία τροπή στη διαμάχη που ξεκίνησε με τη διοργάνωση στον εν λόγω χώρο εκδήλωσης για το ναυάγιο της Πύλου.

Μαζί με την έξωση του ΣΕΑ από την ιστορική του έδρα στο διατηρητέο κτήριο της Ερμού, μπαίνουν ευθέως στο στόχαστρο οι συνδικαλιστικές ελευθερίες: για πρώτη φορά ένας υπουργός Πολιτισμού έρχεται να λογοκρίνει δραστηριότητες ενός Συλλόγου ή Σωματείου, απαγορεύοντάς τες» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «πρόκειται για μια (ακόμη) χυδαία υπουργική ενέργεια, η οποία πάντως είναι το συνεπές προϊόν της αντίληψης του υπουργείου και της κυβέρνησης, για το «τι είναι πολιτισμός» και τι όχι».

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?