Μαρουσάκης για κακοκαιρία «Daniel»: Θέλει προσοχή και ο νομός Αττικής, να είμαστε σε εγρήγορση

0 comment
Κοινοποίηση

Από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια σήμερα θα εντοπίζεται το ισχυρό κύμα της κακοκαιρίας «Daniel» που σαρώνει τη χώρα με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

«Κάπως πιο ήπια θα είναι τα φαινόμενα από το ύψος της Χαλκιδικής και βορειότερα, προς τη βορειοδυτική γενικότερα χώρα», τόνισε στη σημερινή του πρόγνωση ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σιγά σιγά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και προς την περιοχή της Πελοποννήσου, προς τα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ θα επηρεαστεί και η δυτική Κρήτη. «Μεγάλη προσοχή, μιλάμε για έναν μεγάλο όγκο νερού», προειδοποίησε ο μετεωρολόγος. Η θερμοκρασία έχει σημειώσει πτώση της τάξης των 6 με 8 βαθμών.

H πρόγνωση για την Αττική
Στην Αττική, αργότερα θα βαρύνει ο καιρός, περιμένουμε μεσημέρι και απόγευμα αρκετές βροχές και καταιγίδες. «Θέλει προσοχή και ο νομός Αττικής γιατί βλέπουμε ότι ο άνεμος στρέφεται σε ανατολικό-νοτιοανατολικό. Είναι ένας άνεμος αρκετά υετοφόρος για την περιοχή της Αττικής. Συνοδεύεται συνήθως με μεγάλα ύψη βροχής, άρα να είμαστε σε μία εγρήγορση, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 28 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και αύριο θα έχουμε τον ίδιο σχετικά καιρό ιδιαίτερα για περιοχές από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά: η Θεσσαλία, η Αττικο-Βοιωτία, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος. Σιγά σιγά αρχίζει και περιορίζεται στα δυτικά αυτό το κύμα κακοκαιρίας, μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να ταξιδεύει προς τις ακτές της Βόρειας Αφρικής και αναμένεται να σχηματίσει ακόμη και μεσογειακό κυκλώνα».

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?