Κακλαμάνης για ομόφυλα ζευγάρια: «Όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται»

0 comment
Nikitas Kaklamanis Eurokinissi 1301 1536x1024
Κοινοποίηση

«Όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Νικήτας Κακλαμάνης στους βουλευτές της ΝΔ για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μιλώντας στο Open, ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ότι «εγώ δεν είμαι υπέρ της αποχής του βουλευτή. Ο βουλευτής πρέπει να έχει το θάρρος, πολύ δε περισσότερο όταν αρχηγός του κόμματος δεν θέτει ζήτημα πειθαρχίας».

«Θεωρώ αυτονόητο ότι το σύνολο των μελών της κυβέρνησης ή ψηφίζει ή όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

«Εγώ από το 1990 που είμαι στη Βουλή, ουδέποτε απείχα από ψηφοφορία. Επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά αρνήθηκα να ψηφίσω τον νόμο για την εργαλειοθήκη του ΟΣΑ και τον ΕΝΦΙΑ και διεγράφην από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν επέλεξα ούτε την αποχή ούτε το λευκό ούτε τίποτα», πρόσθεσε.

«Όταν ένας υπουργός διαφωνεί με τον πρωθυπουργό που τον διόρισε, δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός. Δεν θυμάμαι ποτέ στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας να συμβαίνει αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Κακλαμάνης. 

«Είχα πει την άποψή μου επί της ουσίας στον κ. Πατέλη από τον περασμένο Οκτώβριο, η οποία συμπίπτει με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Εφόσον αυτά τα δω αποτυπωμένα στο χαρτί, θα υπερψηφίσω το νομοσχέδιο», δήλωσε ο ίδιος. 

Και συνέχισε: «Επί της ουσίας είπα ότι αυτό το νομοσχέδιο ή θα ψηφιστεί έως τις 15 Νοεμβρίου ή να πάει μετά τις ευρωεκλογές. Ο λόγος είναι προφανής. Εγώ στην παράταξή μου είμαι οργανωμένος – πριν δημιουργηθεί η ΝΔ – από τη νεολαία το 1964, με τότε πρόεδρο τον αείμνηστο Μιλτιάδη Έβερτ.

Δικαίως ή αδίκως, στη λαϊκή μας βάση υπάρχει ένας προβληματισμός ή ακόμα και άρνηση σχετικά με την επικείμενη ρύθμιση»,  είπε. 

πηγή NEWSIT.GR

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?