Ενημέρωση και παρουσίαση Α Βοηθειών στο Γυμνάσιο Κολινδρού από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

0 comment
Κοινοποίηση

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας συνεχίζοντας το εθελοντικό της έργο στην ενημέρωση και εκπαίδευση πάνω στις Α Βοήθειες παρευρέθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο Γυμνάσιο Κολινδρού μετά από πρόσκληση της Γυμνασιάρχη κ. Λαμπρινής Μαγαλιού και  πραγματοποίησε ενημερωτική παρουσίαση σε μαθητές και εκπαιδευτές. 

 Μέσα από μια βιωματική παρουσίαση οι μαθητές/τριες, αλλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ακολουθία ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιούνται προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε όσους η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αρχικά, οι εκπαιδεύτριες: Γεραρίδου Αθηνά (Διευθύντρια Προγράμματος ERC) και Ελπίδα Τσολάκη ενημέρωσαν σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες, για τη χρησιμότητα και την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα και στη συνέχεια δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση  στις ενότητες που ορίζει το ERC  (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) δλδ:

  • Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (CPR) 
  • Χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) 
  • Πλάγια θέση ασφαλείας ή ανάνηψης και 
  • Πνιγμονή από ξένο σώμα τεχνική Heimlich

Πιστεύουμε πως η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στα σχολεία μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου  Τα παιδιά μπορούν να σώσουν μια ζωή χωρίς να είναι υπεράνθρωποι, με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν να εφοδιαστούν με μέσα που θα βοηθήσουν τον συμμαθητή τους και τον συνάνθρωπό τους.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά την Γυμνασιάρχη κ. Λαμπρινή Μαγαλιού και όλους τους καθηγητές του Γυμνασίου Κολινδρού καθώς και τους μαθητές του για την πρόσκληση και την όμορφη φιλοξενία τους.

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?