Διασωστική Ομάδα Πιερίας: Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών – Βασική Υποστήριξη της Ζωής (Basic Life Support – BLS)

0 comment
Κοινοποίηση

Τη Κυριακή 5 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Α Βοηθειών, στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας,  από πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης – ERC. Είναι το βασικότερο και το πιο γνωστό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών που έχει τυποποιηθεί παγκοσμίως και εκπαιδεύει τους πολίτες στις πιο επείγουσες πρώτες βοήθειες.

Σκοπός του σεμιναρίου BLS είναι να προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες για την αναγνώριση της καρδιακής ανακοπής και να βοηθήσει τον εκπαιδευόμενο να παρέχει την βασική υποστήριξη της ζωής όταν απαιτείται. Ο τρόπος εκπαίδευσης είναι διαδραστικός και  εστιάζει στην αποτελεσματική επικοινωνία και αφομοίωση των γνώσεων και στην ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων.

Αρχικά, οι εκπαιδεύτριες Γεραρίδου Αθηνά (Διευθύντρια Προγράμματος του ERC) Μαρανή Άντζελα, Γκοργκότζη Δέσποινα και Τσολάκη Ελπίδα ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες, για τη χρησιμότητα και την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπαίδευση και πιστοποίησή τους πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, δηλαδή πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich.

Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης πιστοποίησης ευελπιστούμε οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες να απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν τις πολύτιμες Πρώτες βοήθειες σε μια κρίσιμη στιγμή.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους νέους και νέες ανανήπτες!

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?