Δήμος Κατερίνης: Πρόσκληση υποβολής δηλώσεων Ιδιοκτησίας, για την ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Εισερχόμενα

0 comment
Κοινοποίηση

Οι κύριοι και νομείς των ακινήτων που βρίσκονται εντός των Ο.Τ. 407 – 420 – 447Α – 447Β – 426 –426Α και οι Κ.Χ. μεταξύ των Ο.Τ. 447Α – 447Β – 447Δ και βόρεια του Ο.Τ. 411 της εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης Σιδηροδρομικού Σταθμού, καλούνται να προσέλθουν στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης, στον 2ο όροφο του Δημαρχείου, επί της πλατείας Δημαρχείου στην Κατερίνη, προκειμένου να υποβάλλουν την προβλεπόμενη δήλωση ιδιοκτησίας των ακινήτων τους, ώστε να ληφθούν υπ’ όψη κατά τη σύνταξη της Πράξης Εφαρμογής.

Όπως διευκρινίζει, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δόμησης, Γιώργος Νταντάμης: «Η δήλωση ιδιοκτησίας αφορά δικαιούχους και όχι ακίνητο. Σε περίπτωση που ένα ακίνητο ανήκει σε περισσότερα από ένα πρόσωπα πρέπει να υποβληθούν τόσες δηλώσεις ιδιοκτησίας όσα είναι τα πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα επί του συγκεκριμένου ακινήτου. Η δήλωση ιδιοκτησίας υποβάλλεται ανεξάρτητα από το αν το ακίνητο είναι οικοδομημένο ή αδόμητο».

Έναρξη υποβολής : 11 / 09 / 2023

Υπόχρεοι υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας
Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο στην Π.Ε. επέκτασης Σιδηροδρομικού Σταθμού στα Ο.Τ. 407 – 420 – 447Α – 447Β – 426 – 426Α και οι Κ.Χ. μεταξύ των Ο.Τ. 447Α – 447Β – 447Δ και βόρεια του Ο.Τ. 411 υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση ιδιοκτησίας του άρθρου 12 του Ν. 1337/ 1983 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα. Δεν θα υποβληθούν δηλώσεις για τα ακίνητα για τα οποία έχουν συνταχθεί μεμονωμένες πράξεις εφαρμογής (πατήστε https://katerini.gr/2023/09/06/katerinipoleodomia/ για να δείτε σχέδιο με το όριο των περιοχών για τις οποίες πρέπει να υποβληθούν δηλώσεις ιδιοκτησίας).

Συγκεκριμένα, υποχρεωμένος να υποβάλλει δήλωση ιδιοκτησίας είναι:
Ο ιδιοκτήτης κάθε ακινήτου που έχει πλήρη ή ψιλή κυριότητα και κάθε δικαιούχος επικαρπίας.
Η δήλωση ιδιοκτησίας αφορά δικαίωμα και όχι ακίνητο. Σε περίπτωση που ένα ακίνητο ανήκει σε περισσότερους από ένα πρόσωπο πρέπει να υποβληθούν τόσες δηλώσεις όσα είναι τα πρόσωπα.
Η υποχρέωση υποβολής δήλωσης αφορά όλα τα ακίνητα ανεξάρτητα αν είναι οικοδομημένα ή όχι.

Πώς και πού υποβάλλεται η δήλωση
Για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας συμπληρώνεται το ειδικό έντυπο δήλωσης ιδιοκτησίας που μπορείτε να προμηθευτείτε είτε από τη Γραμματεία της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης είτε πατώντας https://katerini.gr/2023/09/06/katerinipoleodomia/

Η δήλωση υποβάλλεται στο γραφείο της Γραμματείας της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης στον 2ο όροφο του Δημαρχείου επί της πλατείας Δημαρχείου στην Κατερίνη, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 π.μ. έως 13:00.

Πληροφορίες: κ. Μπακράτσας Κων/νος Αγρον. Τοπογράφος Μηχανικός, τηλ. 2351 350 463.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Δ. Κατερίνης: katerini.gr

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?