Δήμος Κατερίνης: Άσκηση πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

0 comment
εικόνα Viber 2024 03 14 12 01 15 087
Κοινοποίηση

«Τη σημασία της πρόληψης, της ετοιμότητας και της έγκαιρης προειδοποίησης για την αντιμετώπιση των κινδύνων που συνεπάγεται η κλιματική κρίση» επισήμανε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, στη διάρκεια της άσκησης (επί χάρτου), πολιτικής προστασίας «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2024», που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κατερίνης.

Ειδικότερα, με θέμα της άσκησης «Δασική πυρκαγιά στον οικισμό της Άνω Μηλιάς και Οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024», η άσκηση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2024», εξελίχθηκε σε μια δράση ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Όπως διευκρινίστηκε από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας, Γεώργιο Γραμματικό και την Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης, Μαρία Ζωή – Αντωνακοπούλου, σκοπός της άσκησης, είναι ο έλεγχος της επάρκειας του επιχειρησιακού σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών του Δήμου Κατερίνης με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ 2», Επίσης, ο έλεγχος της διαλειτουργικότητας των υπηρεσιών και της μεταξύ τους συνεργασίας, καθώς και με τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους φορείς, στην περίπτωση αντιμετώπισης συνεπειών μετά από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Οι στόχοι της άσκησης όπως τονίσθηκε από τους συμμετέχοντες επικεντρώνονται:

  • Στην  προετοιμασία όλων των υπηρεσιών και επιχειρησιακά εμπλεκόμενων φορέων να ανταποκριθούν στους ρόλους και αρμοδιότητες σύμφωνα με το σύστημα κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, για την βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση μιας δασικής πυρκαγιάς.
  • Στην επιχειρησιακή εγρήγορση και η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης σε ανάλογα συμβάντα.
  • Στον έλεγχο της ορθολογικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικών μέσων.
  • Στη διαπίστωση της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων και εξοπλισμού κατά την αντιπυρική περίοδο τρέχοντος έτους.
  • Στην επιβεβαίωση της αποτελεσματικής επικοινωνίας ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς.
  • Στον εντοπισμό αδυναμιών και ελλείψεων και εν συνεχεία στη λήψη κατάλληλων μέτρων προς εξάλειψη αυτών.

Στην άσκηση,  η οποία χαρακτηρίστηκε από την εποικοδομητική συνεργασία όλων συμμετείχαν επίσης: εκπρόσωποι των εμπλεκομένων επιχειρησιακών αρχών και φορέων, υπηρεσιακά στελέχη και εργαζόμενοι του Δήμου Κατερίνης, καθώς και αξιολογητές.

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?