Βόλτα με πλοίο στις πανέμορφες ακτές της Πιερίας

0 comment
Κοινοποίηση

Από τις Αλυκές Πιερίας διανύοντας μια διαδρομή 70 χλμ. οι επισκέπτες του νομού, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σχεδόν όλες τις ομορφιές του τόπου εν πλώ.

Σε κάθε νησί του Αιγαίου στα μικρά ή μεγαλύτερα λιμάνια δένουν παλιά καΐκια, που αναπαλαιώνονται στα χρώματα μιας άλλης εποχής και μετατρέπουν έναν περίπλου σε περιπέτεια, δίνοντας τροφή στην φαντασία των επιβατών, για να έχουν επιστρέφοντας στους τόπους τους ένας πλήθος εικόνων, αναμεμειγμένο με μυθοπλαστικές αναφορές.

Βόλτα με πλοίο στις  πανέμορφες ακτές της Πιερίας

Οι τουρίστες στην Πιερία δεν υστερούν σε περιπετειώδεις και εκπαιδευτικές ξεναγήσεις δια θαλάσσης, αν σκεφτεί κάποιος πως ο νομός διαθέτει μια απέραντη ακτογραμμή.

Ο Σάββας Ρούσος, καπετάνιος σε ένα καΐκι, αξιοποιεί τις καλοκαιρινές ημέρες για να αναδείξει άγνωστες σε πολλούς επισκέπτες γωνιές και να προσφέρει, όπως λέει μια διαφορετική εμπειρία.

Μια παραλία με πολλές επιλογές, αυτή του Παντελεήμονα, κερδίζει τις εντυπώσεις με το ομώνυμο κάστρο του Πλαταμώνα, της εποχής των σταυροφόρων, να εποπτεύει στην κορυφή. Βρίσκεται εκεί όπου δέσποζε η πρώτη Μακεδονική πόλη, πέρα από τον Πηνειό ποταμό, το Ηράκλειο, το οποίο το περιέγραψαν αρχαίοι περιηγητές από τον 5ο π.Χ. αιώνα. Εικόνες που γοητεύουν τους επισκέπτες, με τον μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας.

Καθημερινά ξεναγούμε σε διάφορες περιοχές, στις μυδοκαλλιέργειες, τον τεχνητό ύφαλο, τις αλυκές με τα λασπόλουτρα.

Βόλτα με πλοίο στις  πανέμορφες ακτές της Πιερίας

Ο αλιευτικός τουρισμός γνωρίζει άνθηση τελευταία, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για το πως φτάνουν στο πιάτο τους οστρακοειδή, ψάρια και μαλάκια. Όπως εξηγεί ο κ. Ρούσος, πρόκειται για μια περιοχή με ελεύθερη πρόσβαση, αλλά και οργανωμένη παραλία, με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Παράλληλα, το σκάφος είναι εφοδιασμένο ακόμη και με το αγαπημένο ποτό των ντόπιων, το τσίπουρο και μπορούν να ευθυμήσουν, αφού ολοκληρώσουν τις θαλάσσιες εξερευνήσεις.   

Βόλτα με πλοίο στις  πανέμορφες ακτές της Πιερίας

Η βόλτα με το καραβάκι είναι μια διαφορετική εμπειρία, που περιλαμβάνει ακόμη και καταδύσεις στα νερά του Θερμαϊκού, για εκείνους που δοκιμάζουν τις αντοχές τους στα βαθιά νερά.   

Βόλτα με πλοίο στις  πανέμορφες ακτές της Πιερίας

Όχι μακριά από τις ακτές υπάρχουν καταπληκτικά τοπία όπως η Λίμνη Κατή, που αξίζουν ένα αφιέρωμα, ειδικά το φθινόπωρο όταν τα δέντρα θα ντυθούν στα χρυσοκόκκινα φυλλώματά τους. Ατελείωτες οι ομορφιές της Πιερίας.

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?