Έφυγαν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες: Μετά τη μάχη με τις φωτιές το αντίο από τις Σέρρες

0 comment
Κοινοποίηση

Με καύσιμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών ανεφοδιάστηκε σήμερα η Ρουμάνικη πυροσβεστική αποστολή προεγκατάστασης RO GFFF-V πριν την αναχώρηση της για το Βουκουρέστι.

Αποτελούμενη από 15 πυροσβεστικά οχήματα και άλλα δύο βοηθητικά, επιχειρούσε για ένα μήνα από τα Βίλια Αττικής, συμμετείχε στην πυρκαγιά των Δερβενοχωρίων όπως και σε δεκάδες άλλα δασικά συμβάντα της ευρύτερης περιοχής.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι Ρουμάνοι πυροσβέστες είπαν αντίο αλλά κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Σερραίους συναδέλφους τους που και αυτοί με τη σειρά τους έδωσαν τις μάχες με τις πυρκαγιές ενώ αποδείχθηκαν και άριστοι οικοδεσπότες.

Από την Π.Υ. Σερρών πέρασε για ανεφοδιασμό και η Τσεχοσλοβακική Πυροσβεστική Ομάδα αποτελούμενη από επτά πυροσβεστικά οχήματα ενώ στο τέλος του μήνα θα αποχωρήσει και η Γαλλική ομάδα αποτελούμενη από 25 πυροσβέστες και 8 οχήματα.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προεγκατάστασης ξένων πυροσβεστικών μονάδων σε χώρες που παρουσιάζουν μεγάλο αριθμό δασικών πυρκαγιών κατά την θερινή περίοδο, είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της Ελληνικής Κυβέρνησης ενώ η Π.Υ. Σερρών συνέβαλε αποφασιστικά στον ανεφοδιασμό των Ξένων αποστολών πριν αλλά και μετά τη μάχη με τις φλόγες.

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?