Χορήγηση του ειδικού βοηθήματος ευάλωτων ομάδων

0 comment
Ανακοίνωση
Κοινοποίηση

Ανακοινώθηκαν από τη Δ.ΥΠ.Α. οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφάπαξ χορήγηση του ειδικού βοηθήματος ευάλωτων ομάδων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται εκτός των άλλων κατηγοριών και οι γυναίκες θύματα έμφυλης ή και ενδοοικογενειακής βίας. Γυναίκες, οι οποίες κατοικούν στο νομό μας και βιώνουν έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες λεπτομέρειες με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κατερίνης (τηλ. επικοινωνίας : 23510 – 36678, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9.00 – 13.00).

Κατά την υποβολή της αίτησης, οι άνεργες πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο  ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ και τα τελευταία δύο έτη πριν την υποβολή της αίτησης να έχουν πραγματοποιήσει 1-75 ημέρες ασφάλισης με εισφορές υπέρ ανεργίας. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να είναι δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας, επιδόματος μακροχρόνια ανέργων, βοηθήματος αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και ειδικού εποχικού βοηθήματος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια της σχετικής Κ.Υ.Α.(113582/2023, ΦΕΚ 7469/Β/29-12-2023).

Η παροχή χορηγείται μία φορά ανά 2 έτη και οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-boethema-se-eualotes-koinonikes-omades

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?