Τα 4+2 μέτρα κατά της οπαδικής βίας: Λουκέτο στις παράνομες λέσχες, αστυνομικοί έφοδοι στα γήπεδα

0 comment
Κοινοποίηση

Άμεσα στην εφαρμογή μέτρων κατά της οπαδικής βίας προχωράει η κυβέρνηση, μετά και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Φιλαδέλφεια από χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. «Το οφείλουμε στη μνήμη του Μιχάλη, στη μνήμη του Άλκη, άλλων θυμάτων, αλλά κυρίως το οφείλουμε και στα εκατομμύρια των φιλάθλων», είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που έστειλε μέσα από ανάρτηση που έκανε για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της UEFA και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ δεν ήταν τυχαία. Στόχος είναι να βρεθεί κοινός βηματισμός και να υπάρξει συντονισμός των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας.

Ο πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε τον Προέδρο της UEFA, Aleksander Čeferin για τη συμβολή του στην προσπάθεια για την πάταξη φαινομένων βίας στα γήπεδα, πρόσθεσε ότι «θα ενεργοποιήσουμε όχι μόνο τους εθνικούς, αλλά και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στο μέτωπο της αποτροπής της βίας και της τιμωρίας όσων ανέχονται, ευνοούν και τελικά διαπράττουν τέτοια περιστατικά βίας».

Τόνισε ότι «η αντίδρασή μας πρέπει να είναι και θα είναι συνολική. Το οφείλουμε στη μνήμη του Μιχάλη, στη μνήμη του Άλκη, άλλων θυμάτων, αλλά κυρίως το οφείλουμε και στα εκατομμύρια των φιλάθλων. Των αγνών φιλάθλων που αγαπούν το ποδόσφαιρο, που θέλουν να πηγαίνουν στο γήπεδο με τα παιδιά τους, με τις οικογένειές τους, για τους οποίους τα σπορ, και ειδικά το ποδόσφαιρο, είναι μια πηγή χαράς, είναι μια πηγή διασκέδασης. Και αυτούς τους στόχους που από κοινού θέσαμε, δεσμευόμαστε ότι θα τους πετύχουμε».

Ειδικότερα η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην εφαρμογή τριών μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας:

  • Κλείσιμο των παράνομων λεσχών Φιλάθλων
  • Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ
  • Έλεγχος από την ελληνική αστυνομία στις θύρες των γηπέδων
  • Συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία παρατηρητηρίου βίας με τη συμμετοχή άλλων κρατών

Εάν απαιτηθεί:

  • Αποκλεισμός ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις
  • Κλείσιμο θυρών οργανωμένων οπαδών

Αξίζει να σημειωθεί η ενεργοποίηση της αστυνομίας πλέον θα γίνεται χωρίς να ειδοποιούνται οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και θα είναι στην ουσία έφοδος της αστυνομίας όπου κρίνεται ότι υπάρχει κίνδυνος για επεισόδια.

Οι αναρτήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας:

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?