ΡΑΕΕΥ: Σε λειτουργία το εργαλείο σύγκρισης τιμών στον ηλεκτρισμό

0 comment
Doc 20210726 14027570 768x480
Κοινοποίηση

Συναντήσεις με τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να δοθούν οδηγίες και κατευθύνσεις για την εφαρμογή του νέου πλαισίου στη λιανική ανήγγειλε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) Αθανάσιος Δαγούμας, μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αν διαπιστωθεί πως κάποιος δεν τηρεί τις αρχές διαφάνειας θα υπάρξει παρέμβαση της Αρχής, ενώ έκανε λόγο για συνεργασία της Αρχής, τόσο με το υπουργείο όσο και με τους προμηθευτές.

Ήδη, όπως είπε, είναι σε λειτουργία το εργαλείο σύγκρισης τιμών στον ηλεκτρισμό, ενώ στις αρχές του 2024 θα λειτουργήσει αντίστοιχο εργαλείο για τις τιμές στους φορτιστές ηλεκτροκίνησης και την ίδια περίοδο θα ενεργοποιηθεί ο ενεργειακός διαμεσολαβητής που θα μεσολαβεί για την επίλυση διαφορών μεταξύ καταναλωτών και προμηθευτών, διαχειριστών κ.α.

Σε ερώτηση για τα δίκτυα και τις αναγκαίες επενδύσεις προκειμένου να διευρυνθεί ο ηλεκτρικός χώρος για τις ΑΠΕ ανέφερε ότι οι διαχειριστές «πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και θα την κάνουν, διαφορετικά θα υπάρξουν κυρώσεις. Τα δίκτυα είναι απόλυτη προτεραιότητα και πρέπει να ολοκληρωθούν στο σωστό χρόνο».

Επικαλέστηκε δε το παράδειγμα των απωλειών δικτύου (ρευματοκλοπές και τεχνικές απώλειες) για τις οποίες έχουν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι περιορισμού τους στον ΔΕΔΔΗΕ από 10 σε 5%. “Αν κάποια χρονιά δεν επιτυγχάνεται ο στόχος ο ΔΕΔΔΗΕ θα πληρώνει τη διαφορά”, ανέφερε ο κ. Δαγούμας.

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?