Πιερία: Επεσε καγκελόπορτα σχολείου δίπλα σε μαθητές-«Παραλίγο να θρηνήσουμε παιδιά, οι γονείς ήμασταν σε σοκ»

0 comment
Κοινοποίηση

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα χθες (20/11) το μεσημέρι έξω από το Δημοτικό Σχολείο Περίστασης στην Πιερία, όπου μια σιδερένια καγκελόπορτα κατέρρευσε, αφήνοντας άναυδους γονείς και μαθητές, οι οποίοι βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από το περιστατικό.

Μια μητέρα που βρισκόταν στις σκάλες της υπόγειας διάβασης την ώρα που η πόρτα ξέφυγε από τη θέση της και έπεσε στο έδαφος «Ποιος είναι υπεύθυνος; Αν σκοτωνόταν κάποιο από τα παιδιά μας τι θα γινόταν; Δεν πρέπει να γίνονται έλεγχοι από την στιγμή που περνάνε παιδιά καθημερινά;».

Συγκλονίζει η μαρτυρία μητέρας μαθητή στην Πιερία

Περιγράφοντας καρέ καρέ τι συνέβη, η μητέρα εξήγησε στο ίδιο μέσο: «Εγώ και άλλες μαμάδες ήμασταν έξω από την υπόγεια διάβαση από τη μεριά του σχολείου. Όταν τελείωσε το μάθημα μπήκαν τα παιδιά μας για να περάσουν απέναντι. Την ώρα που είχαν βγει τα μισά έξω και τα άλλα ακόμα ανέβαιναν ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο από σιδεριά να πέφτει και τρέξαμε έντρομοι όλοι οι γονείς των παιδιών. Φοβόμασταν για το τι θα αντικρύσουμε. Νομίζαμε πως καταπλάκωσε η οροφή τα παιδιά μας. Είδαμε την σιδερένια πόρτα της κεντρικής εισόδου να έχει κατρακυλήσει κάτω στην υπόγεια διάβαση. Μάλιστα τρία παιδάκια ήταν ακόμα κάτω και από θαύμα γλίτωσαν».

Την ώρα του περιστατικού, σύμφωνα με τα λεγόμενα της γυναίκας, βρισκόταν στο σημείο περίπου 10 μαθητές και πέντε γονείς: «Εγώ ξέρω πως παραλίγο τα παιδιά μου και άλλα οκτώ παιδάκια τώρα ίσως να τα θρηνούσαμε. Για κλάσματα δευτερολέπτων γλιτώσανε από το κατρακύλημα της πόρτας επάνω τους. Η πόρτα είναι ασήκωτη. Όλοι οι γονείς των παιδιών ακόμα είμαστε σε σοκ».

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?