Μπελέρης από τη φυλακή: Τα Τίρανα δεν αναγνωρίζουν την ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα

0 comment
Κοινοποίηση

Σε μακροσκελής ανάρτηση προχώρησε μέσα από τη φυλακή ο προφυλακισμένος εδώ και περίπου τρεις μήνες, εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος χθες κατηγόρησε τον Έντι Ράμα πως ψεύδεται όταν λέει ότι είναι θέμα δικαιοσύνης που δεν του δίνουν άδεια να πάει να ορκιστεί.

Ο Μπελέρης υπενθυμίζει ότι τα Τίρανα δεν αναγνωρίζουν την ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα και υποστηρίζει ότι στα 33 χρόνια από την πτώση του κομμουνισμού, μόνο ένα άτομο, έχει συλληφθεί για τα φερόμενα εκλογικά εγκλήματα.

«Κι αυτό το άτομο είμαι εγώ και είμαι ελληνικής καταγωγής» τονίζει και συνεχίζει υπενθυμίζοντας ότι στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου αναφέρθηκαν 35 περιπτώσεις εκλογικών παρατυπιών, αλλά και πάλι μόνο εκείνος συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Η ύψωση της ελληνικής σημαίας δεν είναι δικαίωμα που μας δίνει ο πρωθυπουργός Ράμα. Αυτό συνέβη από την ίδρυση του αλβανικού κράτους και αποτελεί προϋπόθεση για την αναγνώριση της Αλβανίας από την Κοινωνία των Εθνών επισημαίνει στην ανάρτησή του ο Φρέντι Μπελέρης και συνεχίζει:

«Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει ότι στη Χειμάρρα κατοικεί εθνική ελληνική μειονότητα», τονίζει στη συνέχεια αναφερόμενος στη Χειμάρρα.
Ο «καλός» Έντι Ράμα αναφέρεται μόνον στο γεγονός ότι έχω και ελληνική υπηκοότητα. Ξεχνά ότι είμαι γεννημένος στη Χειμάρρα, είμαι ελληνικής καταγωγής και μιλάω ελληνικά. Ελληνικά μιλούν και όλοι στην οικογένειά μου όπως και η πλειοψηφία του πληθυσμού της Χειμάρρας, αναφέρει και υπενθυμίζει ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός μια εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2023 με αποκάλεσε δημόσια «προσωπικό του εχθρό» και με πρόσβαλε με χυδαίο τρόπο, αποκαλώντας με αδαή σιτηρά, αποβράσματα, σκουπίδια και άλλες παρόμοιες κατάρες. Σίγουρα θα είναι συνώνυμο γιατί ο “καλός” Edi Rama γράφει διαφορετικά και αναφέρεται σε άλλη χώρα που δεν είναι η Αλβανία.

“Ο καλός” Edi Rama ενοχλήθηκε από το μεγάλο συλλαλητήριο στη Χειμάρα, στις 14-8-2023, για την απελευθέρωσή μου. Λέει ότι το συλλαλητήριο οργανώθηκε από Έλληνες πολιτικούς. Υποθέτω ότι παρεξήγησε. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν Αλβανοί πολίτες ελληνικής και αλβανικής καταγωγής, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν και οι δήμαρχοι από την Ελλάδα. Ήταν αυτοί οι πολίτες της Αλβανίας που, παρά τα όσα έκανε ο πρωθυπουργός Ράμα, δεν φοβήθηκαν αλλά με ψήφισαν και με εξέλεξαν δήμαρχο τον Μάιο.

Κλείνοντας, λέει ο «καλός» Έντι Ράμα να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανενόχλητη. Ας πει τότε στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να με αφήσει να ορκιστώ δήμαρχος. Αυτό δεν είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Είναι απόφαση του γενικού διευθυντή των φυλακών.

Στην πλευρά του Φρέντη Μπελέρη αναμένουν την επόμενη κίνηση του Ράμα, με πιθανότερο σενάριο την κήρυξή του ως έκπτωτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έντι Ράμα είχε αναφερθεί στον Μπελέρη ως υπόδικο που θα πρέπει να παραμείνει κρατούμενος έως το τέλος της δικαστικής διαδικασίας, ενώ εμφανίστηκε πολύ ενοχλημένος απ’ τη μαχητική συγκέντρωση στη Χειμάρρα.

«Η πολιτικοποίηση ενός ζητήματος της αλβανικής δικαιοσύνης, σε σημείο που διοργανώνεται διαμαρτυρία εδώ στην Αλβανία από εκλεγμένες αρχές στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των δημάρχων των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας, θα μπορούσε να γίνει το σενάριο μιας σαρκαστικής ταινίας για τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ Βαλκανίων», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?