Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης

0 comment
εικόνα Viber 2024 06 11 10 02 39 136
Κοινοποίηση

– Εργαστήριο έναρξης Τετάρτη 19/6 & ώρα 10:30 π.μ.

– Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στο πρόγραμμα

 Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος είναι και πάλι εδώ!

Αυτό το καλοκαίρι, από την Τετάρτη 19 Ιουνίου (Εργαστήριο έναρξης στις 10:30 π.μ.) έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υποδέχεται τους μικρούς της φίλους,  προσκαλώντας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… «από τη Γη ως τον ουρανό!». Συγκεκριμένα φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

Με σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, η Δημοτική  Βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε κυψέλη εξερεύνησης και δημιουργικότητας και μας προσκαλεί, σε μια περιπλάνηση, κάνοντας τον δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη.

Όπως σημειώνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου:  «Στόχος μας ο χώρος της βιβλιοθήκης να πλημμυρίζει καθημερινά από ζωντάνια, ενθουσιασμό και παιδικά χαμόγελα. Προτρέπω τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους, προκειμένου να συμμετέχουν στις δράσεις μας και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο. Με μία αγκαλιά εθελοντών τους περιμένουμε».

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).

Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Βιβλιοθήκες του δικτύου συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα  #ΚΕ2024gr και #forEBEr.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους είτε δια ζώσης είτε στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης: 2351504037, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Συγκεκριμένα, κατά τις ώρες και ημέρες λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ως εξής: Δευτέρα 13:30 έως 20:30, Τρίτη 08:30 έως 15:30, Τετάρτη 08κ30 έως 15:30, Πέμπτη 13:30 έως 20:30, Παρασκευή 08:30 έως 15;30.

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?