Ηρακλής Τσιτλακίδης: 12μηνος Τουρισμός για την Πιερία

0 comment
Κοινοποίηση

Με την ενσωμάτωση των Πιερίων, του Ολύμπου και τις εναλλακτικές θεματικές μορφές τουρισμού, μπορούμε να τον πέτυχουμε

Με δικό της σταντ, συμμετείχε στη μεγάλη γιορτή του Τουρισμού Philoxenia 2023, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, (ΕΞΕΠ)  στο περίπτερο των Ορεινών Προορισμών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).  

Οι εκθέσεις Philoxenia και Hotelia,  συγκέντρωσαν  συνολικά 431 συμμετοχές από όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας, με χιλιάδες επισκέπτες, σημείο συνάντησης επιχειρηματιών του κλάδου, φορέων και ιδιωτών.

Η προβολή της Πιερίας ως 12μηνος τουριστικός προορισμός

«Μόνο με την ενσωμάτωση του ορεινού  τουριστικού μας τμήματος των Πιερίων και του Ολύμπου και τις εναλλακτικές θεματικές μορφές τουρισμού, μπορούμε να επιμηκύνουμε την τουριστική μας περίοδο με απώτερο στόχο τον 12μηνο τουρισμό. Έτσι, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας σε συνεργασία με τους Ορεινούς Προορισμούς της ΠΟΞ – Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων συμμετείχαμε στην Philoxenia International Tourism Expo για την προβολή τόσο της Πιερίας όσο και όλοι μαζί ευρύτερα της “Άλλης (Ηπειρωτικής – Ορεινής) Ελλάδας”,  του “Mainland Greece”.  Στόχος μας είναι η δράση αυτή να συνεχιστεί και στις υπόλοιπες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, ώστε η χώρα μας και οι περιοχές μας να υποδέχονται επισκέπτες 12 μήνες», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Είχε προηγηθεί στη διεθνή έκθεση της Γερμανίας και συγκεκριμένα στο Βερολίνο, η παρουσίαση των Ορεινών Προορισμών, που αποτελεί μια από τις δυο μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις, με δεύτερη αυτή του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια της  συμμετοχής  της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας έγιναν επίσης πολλές συναντήσεις με tour operator, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΠΟΞ με τον ΕΟΤ.

 Οι Ορεινοί Προορισμοί και ο οδικός τουρισμός

Επιπλέον, στη Γενική Συνέλευση των προέδρων της ΠΟΞ – Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Philoxenia, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας  Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, έθεσε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο, όπως  ο αποκλεισμός των μικρών ξενοδοχείων από το ΕΣΠΑ,  η υπέρογκη και παράλογα μονομερής  αύξησης του τέλους διαμονής, η δυσχέρεια στελέχωσης των τουριστικών επιχειρήσεων. Ακόμη, εκτενής αναφορά έγινε από τον κ. Τσιτλακίδη στην ανάδειξη και προβολή των Ορεινών Προορισμών συμπεριλαμβανομένου του Ολύμπου και των Πιερίων, καθώς και για τα  προβλήματα του οδικού τουρισμού.

Related Posts

Pieriatv Png

Το pieriatv.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 200 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 . All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?